Hírek

2014.02.17. 18:05

Az év zalai sportolói

Zalaegerszeg - A Zalai Hírlap által szervezett, 2013. év legjobb zalai sportolói választás díjátadóját hétfőn rendeztük meg az egerszegi Centro Étteremben.

 

Tavaly ők szerezték a legszebb perceket a zalai sportrajongóknak. Jobb szélen Virrasztó Zsolt, lapunk főszerkesztője  (Fotó: Pezzetta Umberto)

A 2013. év legjobb zalai sportolója díjakról hagyományainkhoz híven tavaly is lapunk sportújságírói és tudósítói, illetve a felkért sportvezetők voksai döntöttek. A sportolókat, edzőiket, vezetőiket, illetve hozzátartozóikat ezúttal a megyeszékhelyi Centro Étterembe vártuk. A megjelenteket Kerkai Attila, lapunk sportszerkesztője köszöntötte, majd átadta a szót Virrasztó Zsolt főszerkesztőnek, aki röviden szólt a Zalai Hírlap szavazásának történetéről. Mint mondta, bár új helyszínen, de folytatódik a hagyomány és megtisztelő számunkra, hogy rövid szünettel ugyan, de már évtizedek óta köszönthetjük Zala megye legjobb, legeredményesebb sportolóit. A főszerkesztő külön megköszönte, hogy ezúttal is elfogadták a sportolók és vendégeink a meghívást és valóban szépszámban gyűltek össze, hogy a legfontosabb mozzanatnak, a díjátadásnak a résztvevői legyenek.

Az ünnepélyes díjátadó felvezetése után Virrasztó Zsolt a legendás súlyemelő, Jurij Vlaszov szavait idézte: - Egy hatalmas és diadalmas erőfeszítés csúcsán, miközben az erek vadul lüktetnek koponyádban, hirtelen minden elcsendesedik benned. Minden világosabbnak, tisztábbnak tűnik számodra. Olyan, mintha egy hatalmas erejű fénynyaláb járná át a testedet. E percben meggyőződéssel hiszed, hogy végtelen erők birtokában vagy. Ha akarsz, akár repülni is tudsz. Nincs nagyszerűbb az életben, mint ez a fehéren izzó pillanat; és hajlandó vagy újból akár évekig is dolgozni, hogy ismét megízleld.

- Azt hiszem nincs olyan a jelen lévők között, aki ne érzett volna már valami hasonlót - folytatta Virrasztó Zsolt. - Nem csak önöknek, nem csak nektek fontosak ezek a pillanatok, hanem minden zalai sportbarátnak, sőt mindnyájunknak, akikben tiszteletet ébresztenek a kiváló teljesítmények. Mindenkinek azt kívánom, hogy az előtte álló esztendő még sikeresebb legyen, mint az előző volt zárta szavait a főszerkesztő.

Ezután következett a díjátadás a legjobbaknak. Elsőként a legjobb serdülő korú versenyzők következtek. Az úszó Matyasovszky Dalma(EuropTec-Zalavíz Zalaegerszegi Úszó Klub) nem tudott részt venni a díjáatáson, hiszen jelenleg Thaiföldön edzőtáborozik a magyar felnőtt válogatott keretével. Nevében a klub elnöke, Horváth Tamás vette át a díszes serleget. A fiúknál egy tehetséges atléta, Ott Benjamin (Zalaszám-Zalaegerszeg Atlétikai Club) érdemelte ki az elismerést. Őket követték az ifjúságiak, azaz két atléta: a lányoknálFerenczi Melinda (Zalaszám-Zalaegerszeg Atlétikai Club), a fiúknál Zarnóczay Zalán (Keszthelyi Városi Diáksport Egyesület). A junior lányoknál Major Veronika (BEFAG Keszthelyi Erdész Lövész Klub) futócéllövő nem először kapta meg a díjat, a fiúknál viszont egy friss győztest köszönthettünk Bicsák Bence (Zalaegerszegi Triatlon Klub) személyében. A felnőtteknél hasonló volt a helyzet, mint a serdülőknél, ugyanis a női győztes szintén egy úszó lett, de Szekeres Dorina (EuropTec-Zalavíz Zalaegerszegi Úszó Klub) szintén nem tudott jelen lenni a tegnapi eseményen, ugyanis egyetemi tanulmányait az Egyesült Államokban végzi. A díjat édesapja,Szekeres Csaba vette át. A férfiaknál a legjobbnak ítélt Balogh Csaba (Aquaprofit-Nagykanizsai Sakk Klub) lett, de ő nem tudott eljönni, így az NTSK szakmai vezetője, Papp Nándor vette át a serleget. A zalai csapatoknál a szavazás győztesének 2013-ban a Zalaegerszegi Teke Klub-FMVas férfi tekecsapata bizonyult, amely története harmadik bajnoki címét nyerte.

A díjátadást követően a meghívottakat a Centro Étterem látta vendégül és az ünnepeltek immár kötetlen keretek között beszélgethettek egymással.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!